مقالات آموزشی

نصب مشعل وراهنمائی های لازم

توجه :

برای اجتناب از خسارت به مشعل هنگام خارج کردن آن از جعبه مخصوص نهایت دقت بعمل آید از بلند كردن مشعل با استفاده از کابلها و یا جعبه دمپر ، اکیدا ” خودداری شود.
تنها با استفاده از فلانچ یا محفظه احتراق مشعل جابجا شود.

نصب مشعل برروی دیگ

معمولا” مشعل توسط فلانچ به دیگ بسته میشود ویک واشر از جنس گرینگریت بین این دو باید قرار گیرد تا ارتباط بدون درزی تأمین شود.

برای نصب ، به توصیه های زیر توجه شود:

1ـ باید دیگ سرویس شده وتمام پره ها يا سطوح داخلي ديگ و دودکش تمیز شود. 2ـ قبلا” از تمیزی سوراخهای مهره مانند پیچ های نگهدارنده مشعل اطمینان حاصل شود. 3ـ ورق گرینگریت را در محل خود قرار دهید. 4ـ مشعل را به دیگ وصل کنیدبطوریکه گرینگریت فوق الذکربین فلانچ مشعل و روزنه دیگ قرارگیرد. 5 ـ با استفاده از پیچ یا مهره ( بسته به نیاز ) وواشر مخصوص مشعل را درجای خود به دیگ بشکل یکنواخت ( بدون ایجاد تنش ) محکم کنید. 6 ـ حال که مشعل در سر جای خود قرار گرفته است با استفاده از شلنگ مخصوص يا اتصالات لوله گاز ارتباط بین شیر اصلی گاز دیگ ومشعل را براساس توصیه های شرکت گاز بر قرار نمائید. 7ـ ارتباط های الکتریکی وکنترل را براساس نقشه قرارداده شده در داخل جعبه تقسيم مشعل بین تابلوی برق موتورخانه وترموستات های روی دیگ یا لوله اصلی آب گرم خروجی از آن وجعبه کنترل مشعل بر قرار نمائید. 8ـ دقت شود شعلـه پوش ( كلاهك ) مشعــل بطور صحيح در سوراخ ديگ قرارگيرد .بدين صورت كه انتهاي كلاهك لب به لب بتون درب ديگ قرار گرفته وقطر سوراخ ديگ حداكثر يك سانتيمتر بزرگتر از قطر كلاهك مشعل باشدتا از تغييرشكل وسوختن كلاهك جلوگيري شود. 9ـ دور الكترموتور بررسي شودكه برعكس نباشد. در موردموتورهاي سه فاز باجابجاكردن دوفاز، دور الكتروموتور برعكس مي شود.

تدابير ايمنی درمشعلهای ساخت ايران

بمنظور بهره برداری مطمئن و بی خطر از تأسیسات گرمایش تدابیر ایمنی زیرتوسط تجهیزات کنترل تأمین گردیده است .
1ـ اگر در شروع راه اندازی مشعل جرقه ظاهر نشود یا احتراق حاصل نگردد عملیات بطور خودکار بعداز چند ثانیه با عمل کرد” کلید ریست ( INTERFERENCE SWITCH ) متوقف میشودوالکترموتور فن هم از کار میافتد.
2ـ اگر در اثنای کار هرمشعل شعله بهردلیلی خاموش شود بلا فاصله جریان گاز بطور خودکار قطع شده وپس از یک ثانیه رله علامت ” خطر در بهره برداری ” رانمایان میسازد.
3ـ اگر در مرحله اولیه تهویه مقدار هوای دمیده شده کم باشدعملیات راه اندازی متوقف میشود .
4ـ در صورت کمبود هوا درحین بهره برداری کلیدریست عمل کرده وبازهم کل عملیات در جهت تامین ایمنی متوقف میشود.
5 ـ در صـورت کمبـود گاز در حین راه نـدازی باز هم عملیات متوقف می شود با کمبود گاز در حین بهره برداری شیر گاز بسته میشود مشعل متوقف شده ولی کلیدریست عمل نمی کند .
6ـ به محض عادی شدن فشـار گاز مشعل بطور خودکـار آماده بهره برداری شده وعملیات راه اندازی آغاز میشود.
7ـ در صورت قطع برق بهردلیلی مشعل بطور خودکار خاموش شده وشیر گاز بسته میشود.در صورت برقرارشدن جریان عادی برق عملیات راه اندازی شروع میشود .
8ـ اگر کنترل UV شعله روشنائی کافی دریافت نكند کلید قفل (lockout ) رله عمل کرده و مشعل متوقف میشود.
9ـ اگـر در حین تهویه اولیه شعله ای نمایان شـود عملیــات راه انـدازی متوقف شده و رله علامت “خطر در بهره برداری ” را نمایان می سازد.

اولين اشتعال مشعل و بهره برداری معمولی از آن

قبـل از شـروع بهـره بـرداری باید یک بـار دیگر مـدارهای گاز و برق کنتــرل شده و اطمینـان حاصل گردد که اشتباهی در نصب تأسیسات و یا ارتباط هــای الکتریکی روی نداده باشد. از آنجا که تجهیزات و اجزاء هر مشعلی قبلا ” در کارخانه بـراساس نقشه ها وتوصیه ها در محل خود سوار شده اند وآزمایشهای لازم برروی انجام شده است معمولا”کنترل خاصی ضرورت ندارد.
اگر در حین حمل و نقل مشعل فشارهای غیر مجاز بر قطعات آن وارد آمده باشد تکنسین مجاز نصب تا آنجا که مقدور باشد بدون باز کردن قطعات اصلی با مشاهده ظاهری باید اطمینان حاصل نماید پس از نصب مشکلی دربین نخواهد بود در غیر اینصورت خودش یا با همکاری مسئولین مجاز دیگر نسبت به ترمیم و تصحیح اشکالات اقدام نماید.
1ـ لوله گازارتباطی به مشعل قبل ازشروع بهره برداری بایدتخلیه شودتا آب بخار آب یا موادزائد دیگری در آن نمانده باشد.
2ـ توجه شودکه اطاق احتراق دیگ بنحو مطلوبی تهویه شده وحرارت داخل آن خیلی بالانباشد(حداکثر30 سانتی گراد )
3ـ دمپر دود خروجی دیگ باید در حالت باز باشد اگر کلید محدود کننده روی دمپر دیگ تعبیه شده است باید اطمینان حاصل شود تنها در حالت دمپر باز کلید اجازه عمل احتراق توسط واحد کنترل را بدهد .
4ـ اطمینان حاصل شود که فشار آب در داخل دیگ درحد مطلوب باشد ویا در دیگهای بخار سطح آب دیگ در آب نما از حد مجاز پایین تر نباشد.
5ـ همه توصیه های دیگر سازنده دیگ ویا شرکت گاز قبل از شروع راه اندازی باید رعایت شده باشد.
6ـ راه اندازی اولیه باید با دمپر تمام باز هوا به عنوان تخليه هوا ( purge) و میزان حداقل گازهنگام استارت مشعل انجام شود و برای این کار باید پیچ مخصوص میزان گاز بر روی شیر خودکار کاملا” بسته شده و سپس کمی آنرا باز کرد تا حداقل گاز را عبور دهد. وهمچنين پرشرسوئيچ گاز نسبت به فشارگاز كاركرد مشعل تنظيم شود.
7ـ با تنظیم رگلاتور فشار گاز ودمپر هوا ( بعد از گرم شدن دیگ ) حجم شعله را با تنظیم پیچ روی شیر خودکار متناسب با نیاز ودرخواست میزان نمائید.
8ـ بعداز تنظیم هـای فـوق الذکر از نظر کنترل جریان برای آزمایش یـک میکرو آمپر در مسیر کـابل لامپ UV ( فتوسل ) و دستگاه کنترل قرارداده شود این جریان درحال عادی کار مشعل باید حداقل 7 میکروآمپر و حداکثر 20 میکروآمپر باشد.
9ـ با شیر اصلی گاز و یا رگلاتور فشار گاز میزان ورودی به مشعل را تا 25% کم نمائید و بعدا” حساب کنید میزان CO در گازخروجی چقدر است اگر CO زیاد تشخیص دا ده شد باید با تنظیم گاز ورودی را تغییر دهید بنحوی که در حال عادی میزان گاز ورودی به مشعل کمی بیشتر شود وبعدا” جریان برق یونیزاسیون برای حالت راه اندازی وکار عادی مجددا” کنترل شود .
10ـ قطع کننده حالت گاز کم باید طوری تنظیم شود که درصورت افت فشار درگاز مشعل خاموش شود وخاموش بماند بعدا” از بالا آمدن فشار گاز دستگاه کنترل فرمان راه اندازی را صادر نماید.
11ـ بعد از تنظیم فوق مجددا” فشار گاز برای کار عادی مشعل میزان شود.

اندازه گیری برروی دودخروجی

با تغییر هوای ورودی به مشعل میزان CO₂.CO محتوی دردود خروجی تغییر می کند چنانچه میزان هوا کمتر از حد مطلوب باشد CO زیاد شده ودودتا حدی تیره به نظر میرسد. حد متناسب CO 1/. % است .
اگر میزان هوا زیاد باشد CO کم شده ومیزان CO₂ بالا رفته واز حد مطلوب ( 12-2 / 11% ) تجاوز می کند.
خلاصه با تنظیم هوای ورودی به مشعل ( درحالیکه دیگ گرم است )باید حتی الامکان حد مطلوبCO₂.CO بدست آید تا تأسیسات با راندمان مطلوب وکمترین آلودگی برای محیط بهره برداری شود.

جهت مطالعه کامل مقاله میتوانید از لینک زیر اقدام به دانلود فایل مقاله نمایید

لینک دانلود

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *